Діагностика доступна одеситам: Україна може виявляти коронавірус самостійно – МОЗ

Міністерство охорони здоров’я України отримало тест-систему для виявлення нового коронавірусу. Реагенти у складі тест-системи дозволять проводити лабораторну діагностику нової інфекції. Набори розроблені в Німеччині з максимально можливим профілем виявлення для достовірного визначення зазначеного виду коронавірусу.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

У подальшому планується надходження додаткових реагентів від Всесвітньої організації охорони здоров’я та закупівля за кошти державного бюджету.

Діагностика буде здійснюватися виключно у випадках, що відповідають епідеміологічному  і клінічному визначенню хвороби, що зазначено в рекомендаціях ВООЗ.

Також в Міністерстві охорони здоров’я України 5 лютого відбулася селекторна нарада з керівниками обласних департаментів охорони здоров’я та зустріч з виробниками хірургічних масок та їх постачальниками. Було наголошено на проблемі дефіциту масок в аптечних мережах в умовах їх наявності на складах постачальників.

Нагадаємо, раніше в Одеському обласному лабораторному центрі повідомили, що для діагностування вірусу треба відправляти зразки матеріалів з підозрою на коронавірусну інфекцію слід відправляти в Центр громадського здоров’я, який переводить його в референс-лабораторію столиці Великобританії. Бо лише у Лондоні можливо було проводити таку діагностику.

Окрім того, депутати Одеської міськради спрямували 1 мільйон 620 тисяч гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту для міських лікувально-профілактичних закладів: респіраторів, захисних масок, окулярів, костюмів і комбінезонів.

Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров”я, спеціалізованих ліків від коронавірусу не існує, медики здійснюють хворим підтримуюче лікування, поки імунна система людини сама не впорається з інфекцією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *