Під Аккерманською фортецею може з’явитись амфітеатр

Це буде зона для проведення різноманітних заходів та відпочинку для аккерманців. Міська влада Білгород-Дністровська планує реалізувати такі плани в рамках реконструкції причалу №1. Таку ідею 28 січня, під час прес-конференції, озвучив в.о. міського голови, секретар міськради Віктор Грозов.

Амфітеатр планують створити на території, де зараз розміщена інсталяція «Я люблю Аккерман». Встановити її дозволяє рельєф.

«Значить, я бачу там три зони. Перша зона – це безпосередньо пристань, гавань, де зможуть швартуватись плавзасоби. Друга зона, так звана, набережна – зона відпочинку та комфорту, яка повинна бути розширена і йти до човнової станції. Там є друга ділянка, яка сьогодні законсервована. І третя зона, це так званий амфітеатр. Це та територія, де сьогодні знаходиться інсталяція «Я люблю Аккерман», на якій в перспективі, якщо там все прибрати – забори, чагарники та дерева, які заважають, та зробити єдині простір та зону, то на цьому майданчику можна буде виставляти сцену. Рельєф це дозволяє. Там такий природний амфітеатр, проводити ці заходи, і це буде одна велика, комфортна зона для проведення заходів, відпочинку та дозвілля мешканців нашого міста», – розповів Віктор Васильович.

Водночас Віктор Грозов наголосив, що подібний проєкт є досить амбіційним для міста. Ні місцева влада, ні громадські організації не зможуть самостійно реалізувати такі плани. Єдиний вихід – це залучення коштів співфінансування.

Нагадаємо, в бюджеті міста на 2020 рік закладені 500 тисяч гривень на виготовлення проекту благоустрою причалу №1.

Автор – роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *