На Одещині зібралися ефективніше утилізувати сміття

В Одеській обласній державній адміністрації розробили план дій щодо утилізації твердих побутових відходів. Мета плану — зменшити шкідливий вплив побутових відходів на навколишнє середовище.

Про це повідомляється на офіційному сайті Одеської ОДА.

До плану дій входить:

  • створення регіональної програми щодо управління відходами;
  • створення міжвідомчої робочої групи;
  • удосконалення регіонального реєстру місць видалення відходів;
  • координація дій із місцевими радами та всіма органами, а також робота із закладами освіти;
  • впровадження програми підвищення кваліфікації, проведення тренінгів для суб’єктів господарювання з управління відходами.

Також план включає умови для очищення населених пунктів від забруднення та організацію системи роздільного збору сміття.

«Регіон потребує розроблення чіткого плану реагування у питанні сміття. Оскільки велика кількість звалищ відходів займають великі площі. Ці землі можна використовувати у сільському господарстві. Переважна більшість територій вже працює в режимі перевантаження. Водночас технологія захоронення здійснюється з порушенням нормативних вимог. Це призводить до забруднення навколишнього природного середовища Одеської області», — підкреслив заступник керівника ОДА Денис Ванаш.

За результатами зустрічі вирішили створити робочу групу для розгляду питань поводження з твердими побутовими відходами. Її очолить заступник керівника Одеської ОДА Денис Ванаш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *