Михайло Бухтіяров: “Біляївську ОТГ варто залишити в існуючому форматі”

24 січня, в Одеській ОДА відбулося обговорення перспективного плану Одеської області, зокрема Біляївського району. Раніше його повернули на доопрацювання з Кабінету міністрів України через низку неузгоджених питань між представниками громад. 

Щодо Біляївської ОТГ найбільша дискусія була навколо ідеї приєднати до громади чотири сільради – Кам’янську, Кагарлицьку, Василівську та Секретарівську.

Позиція Одеської ОДА – ці громади самостійно не будуть спроможними, тому Біляївська ОТГ має взяти на себе їх утримання та адміністрування.

На цьому наголошував директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов. 

Його підтримав голова Біляївської РДА Василь Самокиш.

“Це спроможна громада. ПДФО усіх структур району йде в цю громаду. Це поліція, адміністрація та всі інші структури”, – наголосив чиновник.

Самокиш під час наради наголосив, що кожна сільська рада, зокрема це стосується сіл Міжлимання, хоче залишитися окремою громадою, але вже зараз пишуть на розгляд бюджетної комісії сесії районної ради “сумашедшие письма, что у них спроможности их содержать, содержать все свои структуры, которые есть“.

Самі ж голови сільських рад, які були присутні на зустрічі, говорили про те, що вони хочуть аби їх приєднали або до Біляївки, або залишили окремою громадою з центром у Кам’янці.

Позицію Біляївської ОТГ озвучив мер Біляївки Михайло Бухтіяров, він нагадав, що нещодавно громада дооб’єднала два села Мирне та Широку Балку. Це села з величезною кількістю проблем, які сьогодні має вирішувати Біляївка: соціальні, культурні, інфраструктурні. І це вже впливає на фінансові можливості громади.

Громада билася чотири роки за приєднання цих сіл. Півтора роки Одеська ОДА не давала висновок по цим селам. Якби півтора роки тому дали цей висновок, то сьогодні була б, можливо, інша розмова, – сказав Бухтіяров. – Справедливим для Біляївської ОТГ буде залишити її в тому форматі, що є”. 

Бажання створити ОТГ з цими селами висловив мер Теплодара Михайло Жовнір. Однак тут виникло питання щодо спільної межі. Він стверджував, що вона є по залізній дорозі. Вона розібрана давно, але нібито є на картах.

За інформацією “Біляївка.Сіті”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *