На етикетці “масло”, всередині – спред: виробник з Одещини поставляє фальсифікат до закладів освіти

Держспоживслужба оприлюднила результати масштабного дослідження вершкового масла в Україні. Виявилось, що виробник з Кілійського району Одеської області готує фальсифікат.

В рамках проекту спеціалисти відібрали по три пачки кожного з 77 видів вершкового масла. Дві упаковки кожного відправили до двох різних лабораторій, а ще одну залишили у якості контрольної. 16 з 77 видів вершкого масла виявились підробними: на етикетці харчовий продукт вказаний як “масло”, насправді ж речовина виготовлена з рослинних жирів.

Серед виробників «хімічного» масла — ТОВ «Титан» (ТМ «Кілія»), виробництво якого розміщене в місті Кілія. Вміст продукту, за даними першої лабораторії, 77,32% складають жири нетваринного походження, а за даними другого дослідження – цілих 92%. Це при тому, що вершкове масло має складатися переважно з молочного, тобто справжнього тваринного жиру.

Щоправда, у маслі того ж виробника, але виготовленого на замовлення «Таврії-В», виявилось менше нетваринних жирів. Там їх вміст склав 14-14,25%, що також не вважається нормою.

Відзначимо, що раніше на масло ТОВ «Титан» звертали увагу представники “Громадського контролю”. У 2016 і 2018 роках вони теж заявляли, що цей продукт вкрай неякісний.

Варто відзначити, що ТОВ «Титан» поставляє свою продукцію до навчальних закладів Одещини, зокрема до шкіл Кілійського та Ізмаїльського районів. Так, у грудні 2019 року компанія уклала угоду з відділом освіти Кілійської РДА на поставку саме вершкового масла.

 

кілійське масло

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *