Пожежі в Австралії посилюються після недовгого затишшя

Після невеликого «перепочинку», викликаної дощами, влада Австралії готується до нової хвилі спеки і пожеж. Щоб попередити загибель людей, вживаються заходи з масової евакуації з густонаселених районів південного сходу континенту.

Як зазначає Reuters, влада хоче справцювати на випередження небезпечних ситуацій. Прем’єр штату Вікторія, що на сході країни, Даніель Ендрюс підкреслив, що нова хвиля лісових пожеж загрожує кільком містам і громадам. Тому людям, які отримали відповідні вказівки, потрібно терміново залишати домівки. При цьому влада обіцяє своєчасно повідомляти про небезпеку в конкретних районах.

Відзначимо, в Австралії в розпалі найбільш спекотний сезон – на південній півкулі зараз літо. При цьому в 2019-му там випало всього 6% річної норми опадів, а середня температура повітря була на 2 градуси вище норми. Пожежі охопили понад 10,3 млн га, що перевищує площу Південної Кореї.

Загинули 27 осіб, тисячі людей стали бездомними, ще тисячам довелося неодноразово евакуюватися через нестійкість пожеж. Також фахівці констатують справжню катастрофу для фауни континенту – загинули близько 1.25 мільярдів тварин. Вчені кажуть, що з лиця землі зникнуть цілі види й популяції флори і фауни.

Як повідомляли ЗМІ, пожежі в Австралії почалися ще у вересні, однак зараз вони досягли небачених масштабів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *