Перші місцеві вибори відбулися в 5 ОТГ Одеської області: троє переможців отримали понад 90% підтримки виборців

У неділю, 22 грудня, відбулися перші місцеві вибори в нових об’єднаних громадах Одеської області: Андрієво-Іванівській, Іванівській, Новоборисівській, Петровірівській і Чогодарівській. 

У трьох з п’яти громад на посаду голови ОТГ зареєструвалися лише по одному кандидату і це не завадило їм набрати понад 90% голосів.

1. Великомихайлівський район. У Новоборисівській громаді вибори виграла 33-річна Інна Татарли, яка набрала 94% голосів. Ця ОТГ налічує 21 село і об”єднує 5407 жителей. Новоборисівка – колишня німецька колонія під назвою Міхельшталь.

2. Ширяївський район. У Чогодарівській ОТГ, яка об”єденала всього дві сільради і 1423 місцевих мешканця, переміг Микола Заєць, який набрав 99,9% голосів. Та й те, – тільки тому, що один бюлетень виявився зіпсованим. До нової сільради увійдуть семеро представників партії “Слуга народу, троє від” Батьківщини” і двоє – від” Європейської солідарності”. До обрання на посаду голови пан Заєць займався аграрним бізнесом.

3. Ширяївський район. У Петровірівській ОТГ вибори виграла діюча голова села Лілія Зибо, за яку проголосували 1062 виборця. Рада складатиметься з 10 представників партії “Слуга народу”, двох самовисуванців і по одному представнику від “Батьківщини” і “Європейської солідарності”. Громада налічує трохи більше 4 тисяч жителів і об”єднала дві сільських ради.

4. Миколаївський район. В Андрієво-Іванівській ОТГ, місцевому очільнику сільради Сергію Трітішному довелося боротися з трьома іншими кандидатами. В результаті він отримав переможну кількість голосів. Андрієво-Іванівська об”єднана громада стала першою в Миколаївському районі на Одещині, і об”єднала три сільські ради з 3303 сільськими жителями.

5. Іванівський район. В громаді з адміністративним центром в селищі Іванівка вибори виграв ексголова райдержадміністрації Віктор Лобач, що обійшов двох інших претендентів. Напередодні виборів президент Зеленський звільнив Віктора Лобача з посади голови РДА. Іванівська ОТГ об”єднала 4 великі сільські ради, на території яких розташовані 16 сіл, де мешкає 6832 особи.

Нагадаємо, під час виборів на Одещини працювали 270 правоохоронців. Всього 22 грудня, перші місцеві вибори відбулися у 86 обʼєднаних територіальних громадах України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *