У Фонтанці депутати покинули залу під час сесії: протестують проти конфігурації ОТГ. ВІДЕО

20 грудня голова Одеської ОДА Максим Куций підписав розпорядження про об’єднання Фонтанської та Новодофінівської сільських рад в єдину територіальну громаду, – без Крижанівки й Олександрівки, які раніше надали згоду на утворення спільної ОТГ. Місцеві депутати вважають, що після трирічного процесу Фонтанка просто викидає Крижанівку Олександрівку з майбутнього об’єднання без будь-якого попередження, проводячи паралельні узгодження за спиною вчорашніх колег.

Лиманський район Одеської області: тут досі киплять бурхливі обговорення навколо створення Фонтанської ОТГ. 20 грудня голова Фонтанської сільради пані Наталя Мішина скликала депутатів на позачергову сесію, аби остаточно ухвалити рішення, внесене до перспективного плану про створення громади у складі Фонтанки і Нової Дофінівки. Але зробила це з порушенням регламенту, розповіли місцеві представники.

Чому всупереч регламенту нашому, про сесію повідомляється депутатам за добу? Вчора в десять хвилин на третю мені подзвонили сказали що в мене сесія. Люди працюють на роботах, по-перше. По-друге, доби не пройшло до початку сесії, це вже порушення регламенту, це наш основний закон”, – обурюється Петро Щирба, депутат місцевої ради.

Крім того, депутати Фонтанської сільради висловили своє невдоволення конфігурацією об’єднання. Адже від початку до Фонтанської ОТГ мали увійти, крім Фонтанки, ще 3 сусідні села: Крижанівка, Новодофінівка та Олександрівка. Цього хотіли й мешканці цих населених пунктів, і підтвердили свої наміри на громадських слуханнях, а потім прийняли рішення на сесіях.

Між тим, для голови Фонтанської сільради це не стало аргументом. Вона наполягає на утворенні Фонтанської ОТГ без Крижанівки й Олександрівки. На знак протесту депутати почали один за одним покидати сесійну залу.

Пилипівна! Це маніпуляція думкою населення. Тому я підтримаю колегу і не буду приймати в цьому участі“, – з такими словами полишив залу один з депутатів.

Голова розгубилася: за всю історію роботи Фонтанської сільради подібного ще не було.

Як все відбувалося – у ВІДЕО Медіа-Інформ:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *