Бюджет-2020: Одеська ОДА запровадить жорсткий контроль за коштами

Депутати ухвалили бюджет області на 2020 рік. Раніше проєкт бюджету був переданий Одеською обласною державною адміністрацією на ухвалення Одеській обласній раді.

Відповідно до положень бюджету, всього доходів у проєкті передбачено 5 255,8 млн. грн., у тому числі податків і зборів – 2 806,7 млн. грн, трансфертів – 0 449,1 млн. грн.
Резервний фонд обласного бюджету відповідно до Бюджетного Кодексу становить 20,0 млн. грн.

До пріоритетних напрямків обласного бюджету Одеської області належить соціально захищені сфери, а саме: медицина, освіта, безпека, а також створення інфраструктурних проєктів, будівництво та реконструкція доріг, розвиток туризму.

Особливу увагу приділено протипожежній безпеці в соціальних закладах регіону.
В положення програми бюджету закладено продовження проєктів будівництва амбулаторій. До ключових направлень належить модернізація системи управління, надходження інвестицій та впровадження інновацій для покращення життя громадян.

«Задля забезпечення функціонування та прозорості роботи ми запроваджуємо жорсткий контроль над використанням бюджетних коштів. Загалом, планується повне завершення реформи в усіх перелічених сферах. Кожна гривня буде витрачатися ефективно на користь жителів Одещини», – зазначив керівник Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

Пріоритетні напрямки реалізації бюджету у 2020 році – це формування первинного та вторинного адміністративного-територіального устрою, створення максимально комфортних та надійних умов життя для всіх жителів регіону, повідомляє пресслужба Одеської ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *