Стоп-фейк для батьків: одеситів просять не вірити інформації про цукерки-наркотики

Останні кілька днів у батьківських чатах Одеси активно поширюють аудіозапис про те, що у всіх школах дітям роздають синтетичні наркотики під виглядом жувальних гумок і цукерок. Мовляв, знайшли вже цілий пакет наркотиків, і деякі діти вже встигли їх спробувати. Цю ситуацію прокоментував співробітник ювенального відділу поліції Дмитро Ревун.

За його словами, вся ця інформація ніщо інше, як фейк.

Загалом, абсолютно неправдива інформація про міфічний китайський наркотик, від якого розкладаються кістки у дітей. Цинічна інформація про те, що 25 дітей у віці 11-13 років вже знаходяться в центрі на лікуванні”, – написав Дмитро Ревун на своїй сторінці в Facebook.

Він також зазначив, що з ранку і до ночі його знайомі і не тільки пересилають цей запис з одним питанням, чи правда це. Але це – абсолютна маячня. І батькам з такою ж швидкістю треба робити репости зі спростуванням та не забувати говорити зі своїми дітьми про шкоду наркотиків.

Ревун

Поширення фейкової інформації про наркотики у вигляді цукерок у школах Одеси і директорка департаменту освіти одеської міськради Олена Буйневич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *