На Куликовому полі в Одесі обігріють безхатченків

Починаючи з 17 грудня, біля залізничного вокзалу на Куликовому полі розгорнута робота тимчасового пункту обігріву, розрахованого на одночасне перебування більш ніж 150 осіб.

Тут цілодобово чергують волонтери, забезпечено електропостачання намета, гаряче харчування та напої, встановлені туалети. У наметі створені умови для надання долікарської медичної допомоги, а в разі необхідності волонтери супроводжуватимуть хворого до лікарні міста.

У період зимових холодів особи без певного місця проживання легше йдуть на діалог. У наметах з ними працюють психологи.

«Позаминулого року вдалося направити в Центри реінтеграції понад 300 осіб, минулої зими – більш ніж 250. Цього року ми також сподіваємося, що зможемо допомогти багатьом людям найти шанс на нове життя», – зазначив керівник ГО «Християнська місія «Нове життя» Федір Герасимов.

Крім того, у ще одному Центрі, розташованому по Балтській дорозі, 2, створені гарні умови для тимчасового проживання та ночівлі, працюють соціальні працівники, психологи і юристи. Центр працює у взаємодії з громадською організацією «Християнська місія «Нове життя», основною місією якої є допомога бездомним.

«Ми надаємо можливість, але не всі хочуть нею скористатися. Не всі бездомні готові обмежити себе і виконувати правила нашого Центру. Проте, у зимову пору ми не маємо права залишати людей замерзати на вулиці. Щорічно в період холодів в Одесі починають роботу пункти обігріву», – зазначив голова Приморської райадміністрації Марат Корольов.

В одеській міській раді повідомляють, що до надання допомоги бездомним можуть приєднатись усі охочі. Для цього можна прийти на місце розміщення палатки або залишити заявку на лінію допомоги 0800 303 999.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *