У Саратському районі з’являться дві перші громади

В Одеській обласній адміністрації схвалили рішення про створення в Саратському районі двох об’єднаних територіальних громад. Як випливає з розпоряджень голови ОДА Максима Куцого, рішення про добровільне об’єднання шести сіл в Кулевчанську і Плахтіївську громади визнано відповідним Конституції і законам України.

Так, до Кулевчанської громади, окрім села Кулевча, увійдуть Костянтинівка, Розівка ​​і Сергіївка. Плахтіївську громаду утворюють на базі Плахтіївки, Ярославки, Великорибальського, Надії, Негрово, а також сіл Молдови, Благодатне і селища Пасічне.

Варто відзначити, що це будуть перші територіальні громади на території Саратського району. Суперечливим досі залишається питання створення Саратської ОТГ, за 2 кілометри від якої на центр нової громади претендує село Заря.

Нагадаємо, терміни добровільного створення ОТГ продовжили до лютого 2020 року, але в Одеській облдержадміністрації не впевнені, що вкладуться в цей термін. Населені пункти дев’яти районів регіону як і раніше, не хочуть добровільно об’єднуватися.

На даний момент в Одеській області створено 37 ОТГ. У 32 з них вже є чинні голови і депутати. В інших п’яти 22 грудня призначили перші місцеві вибори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *