Школярі Лиманської громади відпрацьовують навички порятунку. ФОТО

Минулого тижня в Лиманському та Трапівському НВК за участі місцевої влади та керівництва навчальних закладів громади відбулися навчання з евакуаціі для дітей та персоналу освітніх установ.Лиманська ОТГ
Після спрацювання сигналу тривоги всі учні та вчителі одразу покидали приміщення шкіл через запасні виходи.
Тренувальна евакуація пройшла успішно. Всього за 2-4 хвилини діти і шкільний персонал евакуювалися на майданчики поза межами будівель. Керівництво навчальних закладів та вчителі неодноразово проводили аналогічні тренування раніше, тому діти виконують всі вказівки швидко та без паніки“, -повідомили в пресслужбі Лиманської ОТГ.
Лиманська ОТГШколярам та освітянам нагадали і принципи пожежогасіння, розповіли про правила поведінки в разі виникнення різних надзвичайних ситуацій, а також про порядок евакуації з навчального закладу під час пожежі. Також детально пояснили, де можна шукати укриття, а де ховатися в жодному разі не можна.
Такий тренінг необхідно проводити двічі на рік, а причиною цього є необхідність визначати слабкі місця евакуаційного процесу, щоб на випадок справжньої евакуації не трапилось непередбачуваних ситуацій, адже невідпрацьовані навики безпеки можуть вартувати навіть життя чи тривалого лікування.
На важливості таких заходів наполягає Лиманський сільський голова Василь Резніченко.
Лиманська ОТГ«Саме вчителі роблять все для того, щоб підростаюче покоління було в повній мірі обізнане з правилами безпечної поведінки. Питання безпеки наших дітей та молоді для нас дуже важливе, і ми будемо йому приділяти особливу увагу. Адже саме від якісних знань та вмінь залежить майбутнє наших дітей – щасливе та безпечне», – підкреслює очільник громади.
Лиманська ОТГ
У Трапівському НВК до тренувальних навчань з дітьми долучилися й рятувальники ДСНС. Місцева влада та освітяни докладають максимум зусиль, щоб попередити трагічні випадки в Лиманській громаді, а в разі виникнення надзвичайних ситуацій кожна людина, маленька чи велика, змогла залишитись цілою й неушкодженою.
Авторка – Наталія Карпенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *