Одеська мерія просить Кабмін приєднати до Одеси майже три десятки сусідніх населених пунктів

Відповідне звернення було прийняте 11 грудня, під час чергової сесії Одеської міської ради, повідомляє Depo.Одеса.
Згідно з текстом звернення, мерія Одеси при формуванні Одеської ОТГ просить приєднати такі населені пункти як Фонтанка, Крижанівка, Нова Дофінівка, Чорноморське, Григорівка, Нові Біляри, Іванове, Світле, Корсунці, Красносілка, Іллічівка, Протопопівка, Латівка, Усатове, Набережне, Нерубайське, Велика Балка, Авангард, Прилиманське, Сухий лиман, Нова долина, Таїрове, Малодолинське, Бурлача балка, Великодолинське, Олександрівка.
За словами голови земельної комісії Олега Бриндака, з економічної точки зору таке приєднання не є економічно вигідним, проте зі стратегічної точки зору необхідне.
Місто задихається у своїх межах, ті будинки що побудовані та планують бути побудованими, розраховані на 300 тисяч жителів. Якщо ми не зможемо впливати на ці процеси, то прилеглі території забудують без врахування інтересів Одеси”, – заявив він.
В той же час, депутат Юрій Крук зауважив, що Олександрівка, Малодолинське та Бурлача балка юридично входять до складу Чорноморська, тому включення їх до складу Одеської ОТГ неможливе. Його підтримав і депутат Олександр Іваницький.
Щоб не вийшло так – через включення цих трьох сіл нам відмовлять в цілому“, – заявив він. 
Але міський голова Геннадій Труханов був невблаганний.
Якщо ми будемо й далі балакати, питати й щось аналізувати, то залишимося ні з чим”, – заявив мер.
Нгадаємо, на засіданні в Одеській облдержадміністрації мерія вже пропонувала план об’єднання Одеси з навколишніми населеними пунктами, проте питання не знайшло підтримки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *