Коні, сири і етномузей: перлини Визирської громади

Коли потрібне емоційне перезавантаження або є спрага побачити цей світ через призму близькості до природи та цінностей, притаманних нашим предкам, – треба завітати на еко-ферму, що відкрита на території Визирської ОТГ.

Так визначає ідею створення і місію існування ферми її засновниця Олена Козьміна. Еко-ферма “Ластівка” і етномузей “Світлиця” починали свій шлях майже одночасно, та вже стали перлиною Визирської громади, повідомляє “Лиманська агенція новин”.

Нещодавно тут презентували видання буклету, який розповідає пр овсе, чим наповнене життя еко-центру.

На екофермі "Ластівка" створили цікавий сувенір - "Ластівка-Book".Олена Козьміна, засновник екоферми "Ластівка" та етномузею "Світлиця".

“Ми цю пам’ятку виконали двома мовами, тому що бачимо інтерес і в іноземних відвідувачів. У нас були гості з Польщі, з Канади. Ця книжечка – зручна форма зберігання інформації”, – розповіла Олена Козьміна, засновниця екоферми “Ластівка” та етномузею “Світлиця”.

На екофермі "Ластівка" створили цікавий сувенір - "Ластівка-Book".

Побувавши тут хоча б один раз, забути побачене неможливо. Краса і грація кожного з вихованців конюшні Шевальє підкорює відразу. Один з героїв – кінь Патрон, результатами семирічної виїздки якого захоплюється тренер з Португалії Родріго Матос, один з найвідоміших експертів міжнародного класу.Ганна Вольська, кандидат в майстри спорту з конкуру.

“Це молодий коник, звати його Патрон-Паша, він дуже любить спілкуватися, любить дітей та завжди готовий працювати. Не можна сказати, що в мене є тільки один улюбленець вони всі у мене улюбленці”– кажеГанна Вольська, кандидат в майстри спорту з конкуру.

На екофермі "Ластівка" створили цікавий сувенір - "Ластівка-Book".

Конюшня Шевальє  це магніт для гостей усіх вікових категорій, який підкорює кожного красою і силою коней. Разом із фермою корів ці два об’єкти є “золотим фондом” проєкту господарства “Ластівка”. Дегустація сирів  окрема та досить цікава сторінка книги “Ластівка-Book”.Олена Козьміна, засновник екоферми "Ластівка" та етномузею "Світлиця".

“Сир це концентроване молоко, яке ховається в льох для дозрівання. Є у нас сири, які довго дозрівають – 3, 4, 5, 6 місяців. Є і молоді сири, а є й ті, які називаються бринзою”,  ділиться Олена Козьміна, засновниця екоферми.На екофермі "Ластівка" створили цікавий сувенір - "Ластівка-Book".
Унікальність пропозиції в тому, що всі продукти на фермі виробляються з власної сировини, а їх рогаті “постачальники” гуляють на пасовищі зовсім поруч  за вікном. Рецепти сирів на екоферму “Ластівка” потрапили з Англії, Шотландії та Швейцарії, де приділяється дуже багато уваги збереженню старовинних технологій. Надихається та бачить естетику у сучасному тваринництві Олена Козьміна вже понад 10 років.
Ми організували власне перероблювання, сертифікували його. У нас вся лінійка продукції відповідно до законів України задекларована, тобто  має декларацію якості. Тому ми пропонуємо нашу продукцію на прилавки магазинів. Вже 2 роки як ми поставляємо її в Доброславську центральну районну лікарню, як для пацієнтів, так і для споживання працівникам шкідливих професій”,  розповіла засновниця екоферми.

На екофермі "Ластівка" створили цікавий сувенір - "Ластівка-Book".

За весь період, з моменту заснування ферми та етномузею “Світлиця”, тут з’явилося багато предметів старовини, народної творчості, іконопису та живопису з різних куточків України. Саме тому сюди хочеться повертатися знову і знову за враженнями та емоціями. Серед яких в першу чергу  повага до копіткої праці предків і любов до рідної землі.

На екофермі "Ластівка" створили цікавий сувенір - "Ластівка-Book".

“У мене є ще нереалізовані ідеї, які можна було б втілити в рамках грантів, інвестування якихось спільних проєктів. Можна створити такий хаб-вузол, який міг би стати одним з туристичних центрів, щоб приймати більшу кількість гостей, або розвивати індивідуальні програми та тури”, розповіла пані Олена.
Джерело – “Лиманська Агенція Новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *