У Білгороді-Дністровському планують відкрити притулок для осіб похилого віку

У Білгороді-Дністровському планують створити центр соціальних послуг, де місцеві мешканці зможуть отримати соціальну допомогу. Також в місті планується створити притулок для осіб похилого віку.

Про це під час прес-конференції розповіла начальник управління соціальної політики міської ради Діна Базиленко.

За попередньою пропозицією, центр соціальних послуг можна створити на базі колишньої дитячої поліклініки, що на вулиці Кирилова, оскільки сьогодні ці приміщення не задіяні. Притулок для людей похилого віку можуть відкрити в будівлі колишньої лікарні залізничників по вулиці Миколаївській.

«Ми від управління соціальної політики подали клопотання секретарю міської ради, в якому є перелік тих проблемних питань, які необхідно вирішити на території міста. Те, що ми подали, це лише невеликий перелік тих питань, які є в наявності. Зокрема, це найбільш гострі питання. Вони стосуються створення притулку для осіб похилого віку, або інтернату для осіб похилого віку, та створення центру надання соціальних послуг. Ми би дуже хотіли, щоб в нашому місті було створено центр надання послуг, де б розмістилися всі соціальні служби, в т. ч. центр соціальних служб, служба у справах дітей, інші соціальні організації, які надають соціальні послуги для зручного обслуговування наших громадян і надавати можливість громадянам, не виходячи з однієї будівлі, вирішити всі свої проблемні питання в рамках прозорого офісу та єдиного вікна», розповіла Діна Андріївна.

Як приклад, Діна Базіленко привела місто Одеса, де вже діє центр надання соціальних послуг. Відкриття аналогічного центру в Білгороді-Дністровському зменшить час отримання соціальних послуг та підвищить комфорт для місцевих мешканців, які отримають змогу вирішити усі наявні питання в одному місці.

Перші кроки у створенні центру соціальних послуг вже робляться. Управління соцполітики вже підготувало розпорядження секретаря міськради про створення робочої групи з даного питання. Документ проходить візування.

Однак найголовніша проблема створення такого центру – фінансування. Виконати такий проект самостійно міська влада не зможе. Додаткові кошти хочуть залучити із обласного бюджету, а також за рахунок участі у державних та грантових програмах.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *