Село Сичавка вирішує, до кого приєднатись: до міста Южне чи Визирської ОТГ

На початку листопада відбулася зустріч нардепа Степана Чернявського з мешканцями села Сичавка, представниками Визирської ОТГ та міста Южного.

На зустрічі прийняли низку доленосних рішень, котрі повинні назавжди припинити суперечки стосовно майбутнього Сичавки. Питання стосовно її об’єднання з кимось у громаду не може вирішитися вже близько чотирьох років. Час минув, і аби пройти цю процедуру добровільно, залишилися лічені дні. Як відомо, частина села висловили бажання приєднатися до міста Южного, а не до сусідньої Визирської громади. Через це процес й затягнувся на роки.

Звичайно, я приїхав і почав розбиратися у питанні, бо Сичавка розділилася на два табори. Є люди, котрі хочуть приєднатися до Визирки, і є ті, хто хоче до Южного. Ми прийняли спільне рішення з депутатами: я настояв на тому, аби провести круглий стіл, куди запросили й мера Южного, і депутатів Сичавки, і депутатів Визирської громади“, -сказав Степан Чернявський, депутат Верховної Ради України.

Розмова за круглим столом була не з легких. Але Степан Чернявський мав на меті згуртувати людей. Головне  знайти спільне рішення, котре б влаштувало обидві сторони.

На сьогодні головна мета зробити таке об’єднання, щоб люди перестали сваритися один з одним. І ми почали налагоджувати конструктивний діалог. Я не приймав нічию сторону, я вислухав думки людей. І коли перейшли до цифр і до того, де буде краще людям, і чого прагнуть ті, хто хоче до Южного, я зрозумів, що їм хочеться користуватися благами, котрі там є“,  поділився Степан Чернявський.

Але всі ці блага є й у Визирській громаді. Є амбулаторії, чудові школи та комфортні дитячі садки, місця для сімейного дозвілля, безліч облаштованих зелених зон, спортивні та дитячі майданчики. У випадку приєднання Сичавки до Визирської ОТГ, остання обов’язково допоможе у розв’язанні найгостріших проблем, які є нині, – запевнили її представники.

Між тим, місто Южне має статус обласного значення, і також володіє розвиненою інфраструктурою, може надавати якісні послуги мешканцям, а тому готове бачити сичавців у своєму складі. Тим часом народний депутат погоджується, що Сичавці зручніше буде розвиватись у складі Визирської ОТГ.

Представники Визирської громади пообіцяли, що допоможуть провести воду у Сичавці, придбати автобус, щоб дітей підвозити до школи. Ще одна вимога від мешканців прозорий розподіл бюджетних коштів. З боку Визирської громади були зроблені всі кроки, аби задовольнити потреби тієї частини населення, яке хоче приєднатися до Южного. Селу, мабуть, краще буде з селом. Визирська громада має все для того, аби розвиватися. Яскравий приклад  бюджет розвитку ОТГ. Вже зрозуміло, що кошторис колишніх сільрад  Першотравневої та Любопільської  зросте у рази. Те ж саме може чекати й на Сичавку у випадку об’єднання з цією потужною громадою. Для мешканців Сичавки це буде один з найкращих варіантів”, розповів Степан Чернявський.
Чернявський
Джерело – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *