Село Трапівка відсвяткувало 190 років

День народження села – гарна традиція, яку вирішили продовжувати в Лиманській об’єднаній територіальній громаді. Тому тут з увагою ставляться до історичних дат та подій в житті кожного населеного пункту.

Село Трапівка, що в Татарбунарському районі на Одещині, було засноване ще 1829 року, – саме тоді з’явилися перші відомості про нього на карті бессарабських степів. Переважна більшість мешканців, – 90%, – українці, а ще є росіяни, болгари, молдовани та інші національності. До визначної дати, – 190-річчя з дня народження села, тут ретельно готувалися, – адже це своєрідний підсумок, досягнення за певний проміжок часу.

9 листопада визначний ювілей зібрав чимало місцевих жителів. Щирими словами привітали земляків голова громади Василь Резніченко та в.о. старости сіл Зарічне, Новоселиця та Трапівка Людмила Шевченко. Вони побажали односельцям миру, достатку та здійснення усіх задумів.

Найактивнішим громадянам, які завжди розуміють інтереси громади, надають підтримку, допомогають у вирішенні проблем, Василь Резніченко вручив подяки.

Василь Резніченко, Лиманський сільський голова:

Справжньою окрасою села є його жителі – добрі, працьовиті люди. Слова подяки хочу сказані тим, без кого життя села було б неповноцінним. Це вчителі, медпрацівники, вихователі. А без культпрацівників і учасників художньої самодіяльності наше життя не було б таким яскравим. Наш депутатський корпус, виконком і я особисто немало приділяємо уваги Трапівці. Те, що життя після об’єднання громади тут покращилося, є очевидним. Вдячний тим, завдяки кому це свято відбулося,- це ще більше згуртовує нас, зміцнює як одну родину“.

Василь Резніченко

трапівка

Музичні вітання дарували трапівцям учасники художньої самодіяльності сільського будинку культури, також організували розваги для дітей, конкурси, безпрограшну лотерею та смачне пригощання національними стравами – рибною юшкою та шурпою з баранини.

Найяскравішою родзинкою свята став ансамбль «Рута» з села Десантне Кілійського району, який подарував присутнім в залі свої яскраві виступи.

трапівка

трапівка

Свято промайнуло весело, панувала атмосфера злагоди, відчувалося, що день села – то свято єднання. Саме в такі моменти особливо відчувається любов і гордість за свою малу батьківщину.

трапівка

трапівкаВасиль Резніченко

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо: село Трапівка увійшло до Лиманської об’єднаної громади наприкінці 2017 року, – і з кожним роком стає затишнішим і комфортним.

Авторка – Наталія Карпенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *