В Ізмаїльському районі завершили реконструкцію дамби на острові Репіда

Реконструкція дамби на 108 км річки Дунай завершена. В даний час ведуться роботи з благоустрою новозбудованого в рамках проекту гідротехнічної споруди – дублюючої дамби.
Про це повідомив заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкаровський на своїй сторінці в Фейсбук.
У п’ятницю, 1 листопада, на місці виконання робіт – острові Репіда – відбулася виїзна робоча нарада щодо результатів вжитих заходів. Окрім представників обласної ради, в нараді взяли участь представники районної влади, Ізмаїльського управління водного господарства, підрядної організації та інші фахівці, що мають відношення до проекту.
Нагадаємо, роботи на 108 км Дунаю, які включали в себе будівництво дублюючої дамби, велися на території Матроської сільської ради Ізмаїльського району. Будівництво стартувало восени 2018 року. Замовником робіт виступило ДП «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів», виконавцем – ПрАТ «Дунайводстрой».
Для зведення дублюючої дамби на аварійну ділянку було завезено понад 200 тисяч кубометрів грунту, який був укладений з ущільненням в вал протяжністю в 400 метрів, заввишки близько 6 метрів (трохи вище «старої» дамби, висота якої 5,4 м) і шириною близько 17 -20 метрів.
Вартість проекту -складає 5,3 млн грн. Фінансування – державне. Учасники робочої наради обговорили характеристики встановлених гідротехнічних споруд і питання подальшого фінансування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *