Породіллю без житла виписали з пологового до соццентру в Татарбунарах

Молоду маму з немовлям з Кілії за її згодою оформили в Центр матері та дитини, де вона зможе прожити два наступні роки.

Про це повідомили в Кілійській РДА.

Відомості про те, що вагітна жителька Кілії виявилася в важких життєвих умовах надійшли в Кілійський РЦСССДМ 11 вересня 2019 року. Жінка напередодні народження первістка мала незадовільні матеріально-побутові умови проживання, які загрожують здоров’ю та життю малюка. З цієї причини жінка була взята під соціальний супровід, під час якого вона отримала всі необхідні для дитини речі: візок, люльку, ванночку, одяг, а також предмети для повноцінного виховання і розвитку малюка.

Крім того, зважаючи на незадовільні санітарно-гігієнічні умови проживання матері, фахівці з соціальної роботи порекомендовали влаштувати сім’ю в благодійний центр матері і дитини «Життя», що знаходиться в Татарбунарах, на що молода мама дала добровільну згоду.

Організація «Життя» створена для жінок, які перебувають у безвихідних життєвих умовах. Центром передбачені комфортні умови для тривалого (до двох років) проживання на його території матерів з дітьми. Програма спрямована на профілактику соціального сирітства та зміцнення інституту сім’ї шляхом формування відповідального материнства, прихильності матері до дитини, запобігання передачі дітей до інтернатних закладів.

Реалізація програми передбачає надання вагітним жінкам (на 7-9 місяці вагітності) і матерям з дітьми від народження до двох років, які опинилися в складних життєвих обставинах, тимчасового житла і комплексу соціальних послуг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *