Зарплати лікарів «первинки» в Акермані досягли 15 тисяч гривень

Тоді як медики на вторинній ланці отримують всього 4 тисяч гривень зарплатні і скаржаться на диспропорцію у розмірі заробітних плат.

Сімейні лікарі, які набрали більше 1800 пацієнтів, отримують сьогодні більше 15 тисяч гривень на місяць. Це в декілька разів більше, ніж сьогодні отримують лікарі «вторинки». Про це на засіданні виконкому міської ради розповіла начальник управління охорони здоров’я Тетяна Сибірцева.

«Сьогодні «первинка», надаючи медичну допомогу та отримуючи фінансування за рахунок медичних гарантій, має достатньо високий рівень заробітної плати. Середня зарплата лікаря, який надає первинну медичну допомогу, зросла. На сьогодні у окремих лікарів, які набрали 1800 і більше пацієнтів, в нас таких 6 чоловік, їх зарплата складає більше 15 тисяч гривень в місяць. Це значний матеріальний стимул, який сьогодні дозволяє мати вибір лікарів. Що стосується «вторинки», то звісно тут зарплати плачевні. Зарплата завідуючого відділенням лікаря вищої категорії с чергуваннями і цілодобовим наданням медичної допомоги не перевищує 4 тис. гривень в місяць», – зазначила пані Тетяна.

Міська влада очікує впровадження другого етапу трансформації системи охорони здоров’я в Україні та приєднання до реформи вторинного рівня меддопомоги. Однак, за словами Тетяни Сибирцевої, для залучення та утримання спеціалістів, місту необхідно розробити програму місцевих стимулів для молодих лікарів. Зокрема, надання службового житла.

Автор – Роман Петровський

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *