Студенти морських вишів Ізмаїла й Кілії їдуть на масштабний форум до Нідерландів

Минулої п’ятниці, 18 жовтня, в київському Державному університеті інфраструктури та технологій оприлюднили імена студентів, які перемогли у всеукраїнському освітньому конкурсі «Морська справа 2019». Серед переможців – студенти з Ізмаїла і Кілії, повідомляє прес-служба Благодійного фонду Бориса Колесникова.

Другий рік поспіль Благодійний фонд організовує проект для учнів на транспортних і морських спеціальностях. Переможцями освітньої ініціативи Фонду стали 30 студентів провідних морських вузів України, в тому числі Одещини: 4 студента Одеського національного морського університету, 3 учнів Морського училища ім. А. Маринеско Одеської національної морської академії, по 2 представники Національного університету «Одеська морська академія», Інституту Військово-Морських Сил Національного Університету «Одеська морська академія», по 1 студенту з Одеського морехідного коледжу рибної промисловості ім. А. Соляника, Державного університету інфраструктури та технологій «Кілійський транспортний коледж» (м. Кілія), Дунайського факультету морського і річкового транспорту Державного університету інфраструктури та технологій (м.Ізмаїл), 3 хлопців з Дунайського інституту Національного університету Одеська морська академія (м Ізмаїл).

Щасливчики нагороджені дипломами на подорож до Нідерландів з 5 по 8 листопада. У Роттердамі їх чекає насичена програма. Вони відвідають міжнародну виставку річкових і морських перевезень, портових і морських технологій Europort 2019, ознайомляться з роботою та інфраструктурою порту в Роттердамі, зустрінуться з представниками компанії EMO – лідера перевезення і перевалки сипучих вантажів в Європі. Завершать програму поїздки оглядові екскурсії по Амстердаму і Роттердаму.

Президент Фонду Борис Колесніков привітав з перемогою конкурсантів, які успішно пройшли два відбіркові тури і захистили свої розробки в фіналі «Морського справи 2019»:

«Щиро вітаю переможців нашого конкурсу. Їм вдалося здивувати членів журі різноманітністю бізнес-ідей, нестандартними підходами і креативом. Я переглянув презентації фіналістів, хочу відзначити автора стартапу з використанням 3D-друку в морській промисловості; пропозиції щодо запобігання морських забруднень в територіальних водах, стратегії розвитку портів України, водного туризму, яхтового сегмента. Запам’яталися ідеї створення індустріальних парків в портових зонах України, використання дронів в рятувально-пошукових операціях, впровадження технології безпечної утилізації суден в Україні. Не забули хлопці про Green Shipping і екологічно чистих технологіях. За такими молодими фахівцями, як переможці нашого конкурсу – майбутнє морської і річкової галузі України. Сподіваюся, організована Фондом поїздка в Нідерланди і насичена програма перебування подарують їм нові знання, знайомства з останніми досягненнями світової логістики, а це важливо, адже одна з головних складових економіки нашої країни – транзит».

Члени журі високо оцінили рівень підготовки студентів і якість конкурсних проектів. Як зазначила директор ДП «Моррічсервіс» Ірина Костюк, ознайомившись з передовими рішеннями морської і річкової сфери, майбутні фахівці зможуть знайти точки контакту з представниками великих зарубіжних компаній, зрозуміють, в якому напрямку необхідно розвивати галузь.

«Переконана, що через кілька років наші конкурсанти стануть затребуваними фахівцями і зроблять Україну привабливою для міжнародного співробітництва», – підкреслила представниця журі.

Відзначимо, що для участі в конкурсі «Морське справа 2019» зареєструвалися 1 500 студентів з 36 морських і транспортних вузів України. Переможці першого сезону проекту були нагороджені поїздкою в Афіни, де відвідали галузевої форум Posidonia 2018.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *