“Дівчата з Агафіївки”: на Одещині співає унікальний ансамбль бабусь. ВІДЕО

На ковбасному фестивалі, який відбувся 28-29 вересня в Любашівці, незабутнє враження на глядачів справив аматорський колектив з села Агафіївка, яке увійшло до Любашівської об”єднаної громади.

Четверо артисток з народу, яким зараз за 80-т років, співають усе своє життя. А унікальні вони тим, що на Одещину потрапили ще у 1951 році… аж з Львівщини.

В 1951 році в результаті радянсько-польського обміну ділянками територій в північне село Одеської області було насильно переселено мешканців тодішньої Дорогобицької облассті. Вимушені переселенці з Західної України змінили життя цілого села Агафіївки. Тамтешні жителі донині зберели свої звичаї, культуру, рушники та пісні, а на Різдво щиро вітають земляків вертепом.

Назви в художнього колективу, немає. Учасниці кажуть, співають вдома, коли ходять одна до одної в гості. Мають в репертуарі багато пісень, дуже цінують українське слово.

Не бабуля – бабуся, тільки так”, – жартома підкреслює пані Дарина Ацафайло, якій 84 роки.

Дарія Ацафайло, Катерина Дідуренко, Марія Дуньо та Любов Сокіл – ви лишень послухайте українських пісень у виконанні цих жвавих бабусь!

Відео від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *