Через Вилкове в Барселону: український екстремал вирішив переплисти Дунай

Відомий мандрівник, фахівець з одиночного виживання, історик-дослідник Сергій Гордієнко почав підйом на каяку по найбільшій європейській річці – Дунаєм.

Стартував він 15 жовтня з міста Вилкове Одеської області. Плавання Дунаєм – один з етапів експедиції з Києва до Барселони і назад. Називається вона «Середземноморський континуум».

«Спочатку я планував піднятися по Дунаю тільки до Румунії, а звідти вже через Грецію виходити в Середземне море, – розповів Сергій« Думській ». – Але я вибився з графіка, а взимку йти в море на каяку небезпечно», – розповів Сергій Гордієнко.

Каякер пропливе до австрійського Лінца, азвідти, поставивши свій човен на колеса, дійде пішки до швейцарської Женеви. Там він знову спустить каяк на воду, вже в Рону, по якій спуститься до Середземного моря.

Столицю іспанської Каталонії екстремал планує відвідати вже в лютому-березні наступного року. Дорогу назад він подолає вздовж європейського узбережжя Середземного моря. Загальна протяжність маршруту складе майже 12 тисяч кілометрів.

Усе необхідне Сергій Гордієнко везе з собою на каяку. Це близько 100 кг корисної ваги: ​​туристичне спорядження, одяг на всі сезони, електроніка. На своєму шляху Сергій планує проводити освітні лекції, ділитися досвідом подолання великих дистанцій і виживання в екстремальних умовах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *