Кабмін продовжує блокувати кошти малим містам Одещини – АМУ

Міністерство фінансів України та Держказначейство України вже третій місяць блокують кошти субвенції на соціально-економічний розвиток, розподілені Кабінетом Міністрів ще на початку липня.
Про це повідомили в Одеському регіональному відділенні Асоціації міст України.
Очікуючи фінансування, громади у відповідності до розподілу коштів цієї субвенції вже виконали певний обсяг робіт, однак не можуть за них розрахуватися. Це – невеликі за вартістю, але вкрай важливі для громад проекти – будівництво та ремонт шкіл і дитячих садків, ремонт та благоустрій вулиць, влаштування водогонів, насосних станцій та систем очищення води, обладнання медичних амбулаторій, центрів адмінпослуг, будинків культури“, – йдеться в повідомленні АМУ.
Голова Асоціації міст Віталій Кличко наголошує, що цей ресурс передбачений для міст районного значення та селищ, які постійно потерпають від нестачі коштів на соціальні цілі та програми. До переліку отримувачів субвенції потрапили громади, визначені Мінрегіоном як майбутні центри ОТГ. Тому формування у них соціальної інфраструктури має критичне значення для завершення реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою. Адже саме такі плани проголосив новий Уряд.
Тому Віталій Кличко повторно звернувся до очільника Уряду Олексія Гончарука з проханням  перерахувати кошти субвенції громадам. Кошти цієї субвенції передбачені у Держбюджеті на 2019 рік і подальше їх  блокування викликає побоювання щодо непрозорого та упередженого їх використання.
Лист
Нагадаємо, в Одеській області субвенцію на розвиток не отримали 14 малих міст та райцентрів, на загальну суму близько 105 мільйонів гривень.  Серед них –  Ананьїв, Арциз, Доброслав, Болград, Кодима, Татарбунари, Тарутине та інші.
Деякі муніципалітети ще влітку 2019 року розпочали здійснювати роботи, на які так і не отримали обіцяного від держави фінансування.
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *