В Україні хочуть створити Раду родин загиблих

В міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб оголосили про намір створити Раду родин загиблих воїнів-захисників України.

Про це повідомила міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та ВПО Оксана Коляда на своїй сторінці у Facebook.

Можна довго розповідати керівництву держави про те, що соціальний захист родин загиблих  – це один із найважливіших обов`язків країни. Особливо, тієї, де йде війна. А можна зібрати усіх разом і, дивлячись у вічі, про це поговорити. Поговорили. Домовились: створюємо Раду родин загиблих при Мінветеранів”,  – доповідає Оксана Коляда.

Вона зазначила, що тісно співпрацює з родинами загиблих воїнів. Зокрема, до 15 листопада у міністерстві мають завершити роботу над новим законом, в написанні якого брали активну участь члени родин загиблих захисників.

Крім того, від родин очікують інформацію про протизаконні випадки, у першу чергу щодо фактів розслідування загибелі захисників.

Оксана Коляда наголосила, що в міністерстві ветеранів, окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб також наразі розбираються з питанням виплат.

Посадовиця додала, що планує удосконалювати інформаційну політику. Так, її команда буде допрацьовувати програму національно-патріотичного виховання молоді, а також підтримувати зйомки патріотичних кінострічок.

Нагадаємо, в ніч на 30 серпня 2019 року Верховна Рада проголосувала за зменшення кількості міністерств. Зокрема, міністерство у справах  ветеранів об’єднали з міністерством з питань тимчасово окупованих територій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *