У Біляївці 12-річні підлітки вбили безхатченка, – відповідатимуть батьки

У сквері м. Біляївка біля насосної станції було виявлено тіло невідомого чоловіка з ознаками насилля. Згідно з висновком лікарів, його смерть настала внаслідок перелому черепа. Поліцейські встановили особу загиблого – він виявився місцевим безхатченком, йому було 56 років.

Вбивць полісмени встановили протягом дня: переглянули записи з камер відеоспостереження, опитали можливих свідків події, відпрацювали всіх, хто міг бути причетним до злочину.

Як з’ясувалося, чоловік став жертвою «розваг» 12-річних хлопців. Гуляючи ввечері на вулиці, вони побачили, як той риється у сміттєвому баку, і вирішили «пожартувати». Деякий час підлітки переслідували потерпілого, кидалися в нього камінням та палками, а коли він, закривавлений, упав, – залишили і пішли геть. В ході санкціонованого обшуку за місцями мешкання неповнолітніх поліцейські вилучили одяг зі схожими на кров слідами, у якому хлопці були у день вбивства.

Слідство встановило, що обидва підлітки виховуються у неблагополучних родинах. Їхні родини перебувають на обліку у соціальних службах, а батьки неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей.

Досудове слідство порушили за ч. 1 ст. 115 – умисне вбивство.

Враховуючи, що неповнолітні не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, в поліції вирішують питання про застосування до них примусового виховання.

Відео – пресслужба Нацполіції в Одеській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *