В Кілії відбувся ярмарок «Кольоровий Буджак»

Кафе «Black and White» вже давно стало Меккою творчих людей: місцевих кілійських поетів і піснярів. Зазвичай ці зустрічі проходять в більш тісному колі. Але в цей раз захоплені особистості – Олег Курносов, власник кафе і Євгена Томша, керівник літературного об’єднання «Дунайська хвиля» – надихнувшись черговою ідеєю, виступили в ролі організаторів ярмарку «Кольоровий Буджак».

Кинувши клич, вони зібрали місцевих народних умільців та митців, щоб показати багатогранність талантів Кілійщіни. Ярмарок приурочили до Дня народження Кілії, яка готується у вихідні відзначити своє 2701-річчя.

На осінньому ярмарку «Кольоровий Буджак» до уваги гостей були представлені виконані в найрізноманітніших техніках і жанрах, самобутні роботи, на які можна було не тільки помилуватися, а й придбати. Вражали уяву різноманітність і багатогранність талантів майстрів декоративно-прикладної творчості. Це плетені з кукурудзяного листя сувеніри від сімейної пари Миколи і Лідії Іонел, які приїхали з Дмитрівки; ажурні прикраси з бісеру Уляни Замелюхіної.

Прохолодної осінньої днини так і хотілося загорнутися у привабливий в’язаний плед Євгенії Коростильової або приміряти в’язані капці Тетяни Гайдаржи, яка ще й тонко володіє мистецтвом вишивки.

Немає рівних майстру різьблення по дереву Анатолію Безлепкіну, що створює шедеври. Як і художниці Валерії Левенцовійа, яка палітрою різноманітних пейзажів, етюдів, натюрмортів привертає увагу глядача. Її картини здатні створити настрій в будь-якому інтер’єрі.

Поряд з досвідченими майстрами свою творчість представили і молоді таланти: донька художниці – Наталя Левенцова, що створює свої картини в техніці стрічкової вишивки і повстяного валяння, а також учениця 10 класу Кілійської першої, випускниця Валерії Левенцова – Юлія Медведєва з яскравими полотнами батика.

Ярмарок супроводжувалася концертною програмою за участю вокального тріо в складі Галини Смільгіной, Дори Чакир і Євгенії Томша; гітаристів Олега Курносова і Юрія Малого, дуету подружжя-бджолярів Михайла та Олександри Усик.

Поети Євгенія Томша і Михайло Большаков декламували свої вірші. Гості ярмарку взяли участь в конкурсі на знання історії найдавнішого міста України. Все це, змішуючись з ароматом гарячої кави, створювало неповторну атмосферу осені і творчості.

І хоча торгівля, як не закликала гостей на ярмарок ведуча Євгенія Томша, йшла не так жваво, як хотілося б, – але всі гості «Кольорового Буджаку» придбали багато більше і цінніше – тепло і спорідненість душ, а можливо, і новий посил до натхнення, в якому криється життя творчих людей. буджакАвторка – Анна Булій

2 thoughts on “В Кілії відбувся ярмарок «Кольоровий Буджак»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *