В Одесі відкрили Грузинський культурно-освітній центр та фестиваль «Тбілісоба в Одесі»

В урочистих заходах взяв участь керівництво Одеси та області. Серед запрошених були представники влади, дипломати, консули та голови спілок країн, представництва яких розташовані в Одесі, представники культурних та освітніх закладів міста, почесні гості з Грузії.

Під час вітальної промови Консул-керівник Консульства Грузії у м. Одеса пан Торніке Берекашвілі зазначив, що відкриття подібних центрів дає можливість грузинським дітям адаптуватись до середовища іншої країни та пишатись своєю нацією. Тут вони вивчатимуть грузинську мову і літературу, історію, релігію, традиції та культуру своїх предків. Пан Берекашвілі висловив гостям свою глибоку повагу та побажав успіхів у співпраці заради спільного культурно-освітнього розвитку українського та грузинського народів.

Нагадаю, що Грузія одна з перших держав, яка визнала незалежність України та багато років являється нашим стратегічним партнером. Він підкреслив, що наші країни історично пов’язані культурно-гуманітарними та економічними зв’язками, а також прагненням до незалежності та територіальної цілісності“,-  відзначив голова Одеської облради Сергій Паращенко.

По завершенню урочистого відкриття Грузинського культурно-освітнього центру, запрошені відвідали етнічний фестиваль «Тбілісоба в Одесі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *