Олег Вінник, фестиваль і прикордонники: Ізмаїл з розмахом відзначив 429-ту річницю міста

«Бессарабська тарантела», ярмарок сувенірів, виставка військової техніки, дегустація страв національної кухні, півторагодинний концерт Олега Винника, грандіозний феєрверк, маса позитивних емоцій і вражень відкладуться в пам’яті тисяч ізмаїльчан і гостей міста, які в минулі вихідні відзначили 429 річницю з Дня заснування Ізмаїла.

За інформацією місцевих ЗМІ, рано вранці, 28 вересня, в Ізмаїльському Свято-Миколаївському чоловічому монастирі відбувся молебень подяки за місто, потім, урочистості продовжилися біля пам’ятника Олександру Суворову, до підніжжя якого поклали квіти.

Кульмінацією офіційних святкувань став мітинг біля пам’ятника засновнику повітового міста, генералу Сергію Тучкову.

За традицією, в День заснування міста, вручається посвідчення “Почесний громадянин міста”: цього року воно присвоєно кандидату філологічних наук, доценту кафедри української мови і літератури Ізмаїльського університету Олександру Зарудняку.

Також на Алеї Дружби народів пройшов колоритний фестиваль “Бесарабська тантелла”, який являє собою мікс з концертних номерів самодіяльних танцювальних і вокальних колективів Ізмаїльщини, виконавців міста, вихованців Ізмаїльського шкіл естетичного виховання. Також працювали ярмарки сувенірів і виносної торгівлі, різноманітні атракціони.

Традиційно ізмаїльці і гості міста змогли продегустувати страви національної кухні на етнічних подвір’ях, які готували до вечора в умовах польової кухні. Відзначимо, що в цьому році приготували більше трьох тон наваристої юшки з різних сортів риби.

На набережній Луки Капікраяна пройшла традиційна виставка військової техніки Ізмаїльського прикордонного загону – зразки стрілецького та артилерійського озброєння, броньовані автомобілі і навіть катери для патрулювання кордону по Дунаю були доступні для огляду любителям військової техніки.

Насичений, яскравий, святковий 429-й День народження міста Ізмаїла завершився концертом артиста Олега Винника і приголомшливим феєрверком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *