Ринок землі в Україні неприборканий, держава має його врегулювати – Анатолій Колосюк

Нова влада України планує відкрити ринок землі уже наступного року, провівши до кінця 2019 року земельну реформу. Згідно з новим законопроектом про ринок землі, купувати землю сільгосппризначення в Україні зможуть усі охочі.

Але ринок землі в Україні вже існує, причому з кричущими порушеннями, тому відпускати його у “вільне плавання” одразу не можна.

Про це СИЛІ ГРОМАД розповів Анатолій Колосюк, завідуючий кафедрою геодезії та землеустрою Одеської академії будівництва та архітектури.

Є прихильники ліберального відкриття, тобто вільного відкриття ринку земель, що всі мають права. Це гарна ідея, але вона для заможної країни. Поки що Україна не є заможною. Моя принципова позиція – ринок має бути, він вже є, але він дикий, його треба приборкати. А це приборкування полягає в зобов”язаннях держави. Неприборкану тварину не можна випускати на вулицю. Так і ринок зараз неприборканий, – його не можна відпускати у вільне плавання. Тобто держава має врегулювати цей процес і поступово знімати оці всі запобіжники. І тільки в тому випадку ми будемо мати регульований, поступово зростаючий, інвестиційно привабливий і соціально безпечний формат ринку землі в Україні”, – наголосив Анатолій Колосюк.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *