Активісти з Кілії і Приморського прибрали береги Дунаю

Акція «Зробимо Україну чистою разом» відбулася на берегах Дунаю і Чорного моря.  Активісти Кілії і Приморського взялися за прибирання  узбережжя Дунаю і Чорного моря в рамках Всесвітнього та Всеукраїнського проекту «Let ‘s do it Ukraine». Таким чинои вони підтримали акцію «Я прибрав – твоя черга», присвячену Дню чистих берегів.
В рамках еко-акції активісти Кілії зібрали більше 50-ти мішків зі сміттям. Координатор акції в Кілії Тетяна Гавриленко поділилася:
Сьогодні ми підтримали щорічну Всесвітню Акцію let’s Do It. Ми Вийшла на локацію «берег Дунаю, пляж», та прибрали її. Шкода, але сміття купа. Кілійці, ми маємо дбайливо ставитись до своєї країни, міста. Ми тут живемо, ми тут відпочіваємо, тут зростають наші з вами діти! І ніхто окрім нас самих, не прийде наводити нам лад. А екологія важлива тема. Вона не примарна, не далека. Проблема вже є. Ми всі вже відчуваємо на собі зміни клімату, на прикладі цього літа, Вдячна кожному, хто сьогодні приділив свій час, відклав справи, та прийшов. Ви найкращі люди!“, – зазначила активістка.
Гори пластика, скла, недопалків і поліетилену залишають відпочивальники на узбережжі Дунаю. Трьохсотметрову територію дамби і берега вздовж річки Дунай прибирали школярі, активісти та просто небайдужі жителі міста. Протягом двох годин кілійці зібрали близько 50-ти мішків сміття. Вивезення сміття взяли на себе співробітники комунального підприємства «Світло».
Завершилася еко-акція пікніком з веселими іграми для дітей. У прибиранні узбережжя в Приморському, а це пятикилометрова зона берега Чорного моря, за словами координатора проекту Андрія Ізовіта, взяли участь більше 50-ти чоловік. Серед них – керівництво села Приморське, школярі, а також підприємці баз відпочинку.
Всього активісти зібрали близько 100 мішків сміття. А на завершення за сприяння ГО «Міжнародний фонд розвитку» та місцевих підприємців пройшов невеликий пікнік з частуваннями всіх, хто знайшов час і приєднався до акції.
Напередодні до акції долучилися і співробітники Кілійського міжрайонного управління водного господарства, про що вони розповіли на офіційній сторінці підприємства в соціальній мережі Фейсбук.
Кілія
Авторка – Ганна Сокіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *