В новий рік – з новим харчуванням: в Маяківській школі запрацював “шведський стіл”

Після об’єднання у велику громаду життя в Маяківській ОТГ змінилося кардинальним чином. Вже майже рік, як діти тут мають можливість вчитися в сучасній, добре обладнаній школі в центрі громади – селі Маяки. Як розповів директор школи Андрій Половський, незважаючи на те, що в минулому навчальному році школа почала свою роботу не з вересня місяця, як годиться, діти успішно закінчили обидва семестри, освоївши всі предмети. До речі, як відомо, сільські школи часто відчувають кадровий голод, чого не скажеш про школу в Маяках: в цьому році до вчительського складу долучилися шестеро молодих вчителів.

Новий навчальний рік ми почали дуже плідно. У нас працюють чотири повністю укомплектованих комп’ютерні класи, всім необхідним оснащені кабінети фізики. Крім того, нещодавно ми отримали мультимедійне обладнання для кабінетів біології та хімії. Велику увагу ми продовжуємо приділяти фізичному вихованню учнів: на території школи знаходяться два великих, сучасних спортивних зали, а також будується новий спортивний комплекс”, – зазначив Андрій Половський.

Створювати нове і вдосконалювати старе школі допомагає голова Маякський ОТГ Віктор Дяченко. Він підкреслив, що завдяки підтримці місцевих і обласних властей, батькам учнів і викладацькому складу – школа стала не тільки освітнім, але й спортивним і культурним центром. На сьогоднішній день тут навчається близько тисячі дітей, і їх кількість з кожним роком зростає. Учні 1-4-х класів харчуються за сучасною, популярною в Одесі системою «шведський стіл». Планується, що незабаром вона буде доступна і іншим школярам.

Наша школа сьогодні потрапляє під стандарти проекту «Новітній освітній простір», – зазначив Віктор Дяченко. – Ми не перестаємо розвиватися, і незабаром у нас з’явиться спортивний комплекс, який буде оснащений найсучаснішими технологіями. Також він додав, що керівництво ОТГ планує створити на базі школи навчально-виховний комплекс. – Таке рішення продиктоване в першу чергу тим, що два садка, що працюють в Маяках, переповнені і не можуть приймати нових дітей. Створення НВК значно їх розвантажить, так як хлопці зі старших груп перейдуть в комплекс, розташований в школі”, – зауважив Віктор Дяченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *