Шукаємо таланти: Одеська кіностудія оголосила конкурс короткометражок

Одеська кіностудія з 14 вересня розпочала прийом заявок на конкурс короткометражних фільмів «Короткі зустрічі», який вона почала з нагоди свого 100-річчя і спеціально до дня народження культового режисера Кіри Муратової.

Як повідомляє прес-служба Держкіно, конкурс проходитиме у напрямку «Кінопроекти ігрового короткого метра» (хронометраж до 20 хвилин). «Призовий фонд становить 1,5 млн грн: 1 місце – 600 тис. грн; 2 місце – 500 тис. грн; 3 місце – 400 тис. грн.

Прийом заявок оголошено з 14 вересня по 14 жовтня 2019 року. Як зазначають організатори, список членів журі буде оприлюднено 17 вересня 2019 року. Церемонія урочистого нагородження переможців конкурсу відбудеться 8 листопада 2019 року. Подати заявку на участь та ознайомитися з докладними умовами конкурсу можна на офіційному сайті Одеської кіностудії.

«Головна ідея конкурсу – пошук талантів серед молоді та розкриття їх потенціалу. Віра Холодна, Олександр Довженко, Лесь Курбас, Кіра Муратова … Саме Одеська кіностудія колись дала шанс цим та багатьом іншим талантам на перші кроки в кінематографі на шляху до світового визнання. Режисер Кіра Муратова говорила, що «головне – талант, саме йому потрібно дати шанс, без рамок і кордонів». Саме тому Одеська кіностудія підтримає реалізацію кінопроектів-переможців конкурсу», – зазначає голова правління кіностудії Андрій Осипов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *