В Ізмаїлі цистерна з пропаном зійшла з рейок: залізничники скаржаться на неякісні колії

Небезпечна ситуація виникла вдруге за три дні, – на під’їзній колії станції Ізмаїл, що належить ПрАТ “Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту”.

Про це повідомили в прес-центрі регіонального філіалу “Одеська залізниця”.

Інцидент стався увечері 11 вересня за виконання маневрів власним тепловозом промислового підприємства на стрілочному переводі №202. Після закінчення відновлювальних робіт з підйому двох цистерн з пропаном, які зійшли з рейок 10 вересня, не усунувши несправність колії, працівники підприємства самовільно вирішили пересувати вагони по аварійній ділянці. В результаті при заїзді рухомого складу на зруйновану ділянку зійшла з рейок ще одна цистерна.

Після попереднього сходу цистерн фахівці Одеської залізниці в терміновому порядку провели комісійний огляд вказаної ділянки на відповідність якості шляху нормативним вимогам. Перевірка виявила порушення, що загрожують безпеці руху, була видана офіційна заборона на подачу вагонів на рейки даного підприємства і виїзд власних тепловозів підприємства на шляху загального користування Укрзалізниці”, – відзначили в прес-центрі Одеської залізниці.

За період 2018-2019 р працівники підприємства провели 17 оглядів колійного господарства, при цьому зауваження по неналежну організацію поточного утримання колії не виявлялись.

“Це свідчить про формальне проведення комісійних оглядів стану колії і відсутності контролю над цим питанням з боку власника зазначеного під’їзного шляху”, – впевнені фахівці Одеської залізниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *