«Первинка» в Білгороді-Дністровському: 30 сімейних лікарів набрали пацієнтів

У Білгороді-Дністровському 43,5 тисяч містян вже уклади декларації з сімейними лікарями. Таких показників центру первинної допомоги вдалось досягти за 9 місяців року.

Про це розповів головний лікар КНП «Білгород-Дністровський центр первинної медико-санітарної допомоги» Віталій Ткаченко.

Водночас у сімейних лікарів міста закінчуються «вільні» місця для пацієнтів. На сьогодні містяни можуть підписати декларації із сімейними лікарями лише в двох амбулаторіях, які розташовані по вулицях Свято-Георгіївській та Пирогова. Тут наявні лише 950 та близько 1 тисяч вільних місць у лікарів відповідно. Ті з містян, хто не встигне підписати декларацію із сімейним лікарем міської «первинки», буде змушений шукати собі лікаря в районному центрі первинної медико-санітарної допомоги або ж у приватних установах.

Загалом у міському центрі працюють більше 30 сімейних лікарів та педіатрів. Але у випадку з останніми, в центрі є гостра потреба в таких спеціалістах.

«У центрі працює 32 сімейних лікаря та педіатрів. Відразу по кадрам – педіатрів в нас не вистачає. На сьогоднішній день нам потрібно 2 педіатри. Мої педіатри всі завантажені та перезавантаженні, усі набрали норму декларацій. Тому в цьому є проблема й необхідність», – розповів Віталій Петрович.

У випадку з педіатрами в місті також досягли ліміту з пацієнтів – на сьогодні вільних місць у них немає. Лікарі-педіатри приймають понаднормово лише новонароджених дітей. Особливо це відчули батьки дітей перед початком нового навчального року. Школярам необхідно пройти медогляд, але виявилось, що деякі з батьків не уклали декларацій з педіатром. Вільних фахівців батькам дітей знову ж таки рекомендують шукати в районному центрі первинної медико-санітарної допомоги чи приватному секторі.

Ця ситуація в міському центрі покращиться лише за появи нових педіатрів. Тільки тоді добір пацієнтів відновиться, пояснюють в Центрі.

Нагадаємо, до складу Білгород-Дністровського центру первинної медико-санітарної допомоги входять 6 амбулаторій –  4 в місті та по 1 в смт. Сергіївка та с. Маразліївка.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *