Рекорд гастро-фесту: в Біляївці хочуть спекти найдовшу вертуту в Україні

У Біляївці на Одещині планують встановити новий національний гастрономічний рекорд у межах мультикультурного фестивалю “Дністровська вертута”, що триватиме тут 28-29 вересня.

Як зазначили організатори, на заході спробують створити найдовшу в Україні вертуту, повідомляє сайт “Біляївка.Сіті”

Для цього (встановлення національного рекорду України “Найдовша вертута України” – ред.) із сьомої ранку до ночі найкращі майстрині міста будуть в трьох міських закладах – школі №1,  в дитсадку “Капітошка” та ресторані “Дністер” – випікати справжню біляївську вертуту з картоплею. Її зберуть за годину до свята. Представник книги національних рекордів зафіксує рекорд. Після вертутою будуть пригощати всіх охочих в обмін на пожертву. Виручені кошти витратять на встановлення в центрі міста знака – “Я люблю Біляївку”. Це буде символ не лише рекорду, а й нашої спільної любові до міста”, – зазначили організатори.

Стартує фестиваль “Дністровська вертута” флешмобом “Вертутка”. Майже 200 людей станцюють танок, який імітуватиме процес випікання вертути. Флешмоб зніматимуть з квадрокоптера, тож усі, хто приєднається, матимуть шанс увійти в історію міста.

Крім того, відбудуться парад дитячих візочків у кухарському стилі, виступ першого козацького театру “Отаман”, конкурс для молодят “Перегони на тачках”, великий концерт на головній фестивальній сцені та святковий салют.

Фестиваль проходитиме відразу на кількох локаціях. Так, буде працювати кухня просто неба, де гості зможуть спробувати українські, болгарські, молдавські, вірменські страви. Крім того, кухарі поділяться секретами приготування вертути й мамалиги.

Крім того, діятимуть ярмарок домашньої випічки і хендмейд, а також виставка-продаж вин від приватних виногосподарств.

Водночас у містечку майстрів для всіх охочих будуть проводити різноманітні майстер-класи. А в Молодіжній резиденції проходитимуть танцювальні батли, конкурс “Хто зверху”, організовують безліч атракціонів для дітей і десятки фотозон в етнічному й гумористичному стилі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *