Садок у Першотравневому утеплюють до зими

Робота кипить у Першотравневому, що в Лиманському районі на Одещині: тутешньому дошкільному навчальному закладу “Сонечко” місцева влада приділяє чималу увагу.

Наразі у планах – утеплення приміщень з північного боку, саме там розташовані наймолодші групи. Стіни будівлі, якій вже більше 42-х років, залізобетонні, товщиною у 30 сантиметрів. А це – чималі тепловтрати. Тому у цьому році було вирішено утеплити дитсадок.

Ми в садочку вже замінили вікна, систему опалення. Наразі – утеплюємо приміщення для двох груп. Всього потрібно утеплити близько 300 квадратних метрів. Зайшла підрядна організація вже. Утеплення роблять спеціальною мінеральною ватою, вона щільна та пожежобезпечна“, – розповів Валерій Стоілакі, очільник Визирської сільради.

На ремонтні роботи виділено майже 300 тисяч гривень з районного бюджету. Освоїти їх планують до кінця вересня. Роботи чимало, але будівельники встигнуть. Бо ж треба забезпечити теплом понад 100 дітей та ще педагогічний колектив.

“Станом на 1 вересня 2019 року у нас – 150 дітей. Працює зараз 8 груп, одна з них логопедична. Наш педагогічний колектив налічує 17 працівників”, – поділилася Людмила Головко, в. о. директора Першотравневого ДНЗ “Сонечко”.

За словами Валерія Стоілакі, окрім утеплення дитсадку, тут планують оновити ігрові майданчики. Всі 8 зон для дозвілля малечі облаштують ще й необхідним інвентарем.

Нагадаємо, село Першотравневе увійшло до складу Визирської ОТГ. Перші місцеві вибори тут відбулися 30 червня 2019 року.

ФОТО – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *