Держказначейство відбирає кошти субвенції в одеських міст: АМУ рекомендує не повертати

10 липня згідно розпорядження Кабінету Міністрів № 500 був затверджений розподіл субвенції на соціально-економічний розвиток громад. На Одеську область відповідно до цієї Постанови КМУ мало б надійти більш ніж 100 млн. грн.

Серед об’єктів, які мали бути профінансовані за ці кошти, – наступні:

– капітальний ремонт Будинку культури у м. Роздільна;

– реконструкція системи водомереж у м. Татарбунари;

– капітальний ремонт дороги у м. Доброслав;

– капітальний ремонт станції очисних мереж у м. Арциз;

– будівництво стадіону у м. Ананьїв та багато інших важливих проєктів.

Тим часом, до керівників органів місцевого самоврядування Одеської області почали надходити листи від Держказначейства, з проханням повернути отримані кошти на рахунки фінустанови. Враховуючи, що ці кошти вже передбачені у рішеннях про місцевий бюджет, укладені договори з підрядниками та є потреба у проведенні розрахунків за договорами, такі дії можуть спричинити до зривів виконання робіт та утворення цілої низки «довгобудів».

Виконавча дирекція Асоціації міст України звертає увагу органів місцевого самоврядування на відсутність законодавчих підстав для надання згоди місцевою владою на проведення операцій з відкликання коштів субвенції з рахунку місцевого бюджету.

За дорученням керівництва Асоціації міст України інформуємо Вас, що без згоди органу місцевого самоврядування кошти просто так забрати не можна. Якщо Казначейство та Мінфін хочуть їх списувати – нехай списують. Самостійно ніяких платіжок на перерахування коштів та листів на згоду віддати кошти добровільно готувати не потрібно. У майбутньому такі дії можуть бути сприйняті контролюючими органами як добровільна відмова від коштів субвенції та виконання зобов’язань з фінансування відповідних видатків“, – радить керівникам органів місцевого самоврядування  виконавчий директор Одеського РВ АМУ В»ячеслав Демченко.

Серед малих міст та селищ Одеської області, яким була розподілена субвенція на соціально-економічний розвиток – Арциз, Болград, Доброслав, Іванівка, Кодима, Любашівка, Миколаївка, Рені, Роздільна, Саврань, Сарата, Тарутине, Татарбунари, Ананьїв. Разом –  14 громад.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *