Руками не чіпати: жителів Одещини попередили про початок кампанії по боротьбі зі сказом диких тварин

Ветеринарна служба оголосила про початок в Одеській області пероральної імунізації проти сказу диких хижих тварин.
Приманку з вакциною будуть розкидати з літаків над лісовими, мисливськими і польовими угіддями – там, де є ймовірність, що на апетитні брикети наткнуться м’ясоїдні хижаки.
Про це повідомляє регіональна Держпродспоживслужба.
Профілактичні заходи спрямовані на боротьбу із захворюванням на сказ серед диких тварин, які є основним розповсюджувачем збудника хвороби. Відзначається, що приманка має вигляд невеликих брикетів розміром 3 × 5 см з запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Препарат безпечний як для людей, так і для тварин. Такі заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, які є природним джерелом збудника сказу.
Прохання до мешканців: при виявленні приманок не брати їх руками і не переносити на інше місце. Почувши запах людини, тварини можуть вже не взяти таку приманку. Відзначається, що протягом 2019 року в Одеській області зафіксовано 42 випадки сказу у тварин. Найбільша кількість було діагностовано у собак і лисиць – по 13 випадків. Також були зареєстровані випадки сказу у котів, куниць, єнотовидних собак, шакалів, щурів і великої рогатої худоби.
До цього дня в зоні ризику залишається 11 населених пунктів Одещини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *