Біляївська ОТГ приєднала село Мирне і створила новий старостинський округ

Біляївська міська рада ухвалила остаточне рішення про ліквідацію Мирненської сільської ради та створення ще одного старостинського округу Біляївської громади у центрі з Мирним.

Про це повідомляє Біляївка.City.

Поки що, до наступних виборів, згідно із законом функцію старости буде виконувати в.о. сільського голови Тетяна Фурсова.

Всі рішення завершили майже річний період чекання на затвердження змін до перспективного плану Одеської області та на надання висновку Одеською обласною державною адміністрацією. Наприкінці серпня 2019 року висновок підписала в.о. голови Одеської ОДА Світлана Шаталова.

Тож, на черговій сесії ради, ухвалили низку рішень, які остаточно приєднали Мирне та Широку Балку до Біляївської ОТГ. Ідентичні рішення про ліквідацію Мирненської сільради ухвалили і там.

Тетяна Фурсова подякувала депутатам міської ради та міському голові Бухтіярову за витримку та непохитність у своєму рішенні. Попри всі намагання недоброзичливців об’єднання – сталося так, як хотіла більшість сільчан.

“А тепер на нас чекає дуже важлива робота – спланувати бюджет, спланувати роботи так, щоб вже в перший рік після об’єднання мешканці Мирного, Широкої Балки та Біляївської ОТГ зрозуміли, що ми всі зробили правильні кроки”, – зазначив Біляївський міський голова Михайло Бухтіяров. 

Нагадаємо, рішення про приєднання Мирненської сільської ради було прийняте ще у березі 2018 року. У Широкій Балці (яка входить до цієї сільської ради) майже всі опитувані висловилися за приєднання до Біляївки, в Мирному – більше 1000 жителів – за Біляївку, близько 300 – хотіли залишитися самостійною одиницею, по 100 жителів за Маяки та Теплодар. Відповідно до рішення громадян 12 березня на черговій сесії Мирненської сільської ради депутати звернутися до Біляївської міської ради з пропозицією приєднання до ОТГ.

На думку мера, об’єднання з Мирненською сільською радою дасть Біляївській ОТГ новий поштовх для розвитку.

У форматі Біляївка-Майори-Повстанське – ми замала громада для того, щоб відчувати себе стабільно, мати перспективи для розвитку. І я зараз кажу не про власні якісь амбіції, а виключно про майбутнє. Важливим напрямком реформи з децентралізації влади є розвиток саме сільських територій. Більш сильні міста стають точкою росту для маленьких сіл. Дуже багато державних програм, грантових програм, звернуто саме на маленькі села, які входять до складу об’єднаних громад. Для сіл – це шанс відродитися. Спільно ж ми зможемо створити умови для появ нових підприємств на території громади, де буде більше робочих місць, зможемо купити більше комунальної техніки, яка буде обслуговувати всі населені пункти, збільшити наш спільний бюджет та направляти кошти на розвиток наших спільних територій”, – підкреслює пан Бухтіяров.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *