Забарикадовані: у Кодимі сусідка перекрила вихід з двору багатодітній родині, бо та займається… молочним виробництвом

Багатодітна родина Скориків, яка займається молочним виробництвом у селі Шершинці Кодимського району, скаржиться на власницю сусіднього будинку. Напередодні жінка перекрила гіллям та зрубаними деревами  єдиний виїзд з подвір’я.

У селі на півночі Одещини сім’я Дмитра та Надії Скориків живе з трьома дітьми, займається розвитком еко-туризму, має власну етно-садибу “Білочі”. Надія, мама дітей, розповідає: війна, яку оголосила їм сусідка, триває не день, бо та не вперше робить подібні вчинки.

Почалося все з межового муру, який ми власними зусиллями за власний кошт відновили, це була груда каміння і сміття, бо розпочали відбудову старої хати-пустки для заснування молочного цеху. Ще не було закінчено ремонт, але сусідці вже дим ішов прямо до хати з нашого димаря, хоча в хаті ми зробили електроопалення, а димар – то звичайна вентиляція. Далі їй смерділа каналізація, якої ще не було. Зараз регулярно “воняє сироватка” і “гудять мотори”, насправді це в нас незначне гудіння холодильника. Коротше, все заважає”, – розповіла Надія Скорик.

Жінка пояснює: сусідку не радує той факт, що біля неї територія розквітає: працюють люди, квітнуть клумби. Врешті-решт, каже, через цю ситуацію вона зробила документи на власну землю. Але через безглузде рішення сільської ради задекларувала свою власність на частину землі, де знаходиться ділянка дороги від воріт родини Скориків. Таким чином, згідно офіційних документів, є власницею земельної ділянки, де проходить дорога, якою користувалися всі попередні мешканці протягом понад 40 років. Тож тепер сердита сусідка вирішила зовсім перекрити виїзд з двору родині Скориків.

Це смішно, але не смішно. Якщо мені треба буде рушити з дітьми бодай до ближнього райцентру Кодими, мені доведеться або відростити крила, або викликати рятувальний вертоліт, або дочекатися, коли сусідка міцно засне, і крастися кущами та верболозами, бо я не маю права рухатися по її святій землі. Під загрозою наша господарська діяльність, зірвано довіз молока. Щоб вибратися на дорогу, треба дертися через кам’янистий яр та колючі зарості”, – скаржиться багатодітна мати.

У Шершинці молода родина переїхала 4 роки тому. Дмитро та Надія Скорик створили у Кодимському районі справжнє сімейне виробництво, виготовляють молочні продукти і є одними з ініціаторів проведення фестивалю народного надбання і фольклору “Кодима Фест”, який щороку проходить в селі Івашкове.

Надія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *