З 1 вересня в Україні втричі знизили тариф на передачу електроенергії

30 серпня 2019 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ухвалила постанову №1781, якою тариф на послуги з передачі електричної енергії зменшено до 116,54 грн/МВт год.
Нагадаємо, що у зв’язку з запровадженням ринку електричної енергії з 1 липня 2019 року, згідно постанови НКРЕКП від 07.06.2019 №954, тариф на передачу електричної енергії було встановлено на рівні 347,43 грн/МВт·год (без урахування податку на додану вартість).
Таким чином, вартість передачі електроенергії НКРЕКП знижена втричі.
Значне зростання (до 25%) вартості електричної енергії після запуску ринку електроенегії негативно вплинуло на фінансово-економічний стан підприємств водопостачання та міського електротранспорту і на становище ЖКГ в цілому, а також спричинило сповільнення економіки по всій країні, – вважають в неурядовій організації Асоціація міст України.
“Асоціація міст України неодноразово зверталася до центральних органів виконавчої влади щодо зменшення вартості електричної енергії в цілому. Так, 26 липня АМУ скерувала лист по Прем”єр-міністра щодо вирішення проблем підприємств водопостачання та водовідведення, які виникли через запуск оптового ринку електроенергії. 5 серпня виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан взяв участь у прес-конференції щодо проблем підприємств водопостачання через запуск оптового ринку електроенергії. Головною темою обговорення стала неможливість роботи водоканалів України в умовах, що склалися через прийняття нового законодавства в сфері енергетики, та загроза банкрутства підприємств водопровідно-каналізаційного господарства”, – йдеться в повідомленні АМУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *