Небезпечна шаурма: у хворих з Авангарду медики виявили сальмонелу

Медики виявили у пацієнтів, які отруїлися шаурмою в селищі Авангард Овідіопольського району Одеської області, сальмонелу. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі України.

1 і 2 вересня до Одеської інфекційної лікарні з попереднім діагнозом “гострий гастроентероколіт” були госпіталізовані 40 осіб, один з яких від госпіталізації відмовився.

При лабораторному обстеженні медики виявили у 13 хворих Salmonella enteritidis. З метою встановлення причин і умов виникнення захворювання розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування. Встановлено, що хворі придбали шаурму в торговому павільйоні в житловому масиві “Сьоме небо” (смт Авангард Овідіопольського району). За результатами перевірки фахівці встановили численні порушення вимог санітарного законодавства та законодавства про безпеку харчових продуктів, які, ймовірно, зумовили виникнення спалаху. 2 вересня вдалося встановити особу громадянина, який 30 і 31 серпня готував в даному павільйоні шаурму, хот-доги і шашлик.

Інспектори склали на вказаного громадянина протокол про порушення санітарних норм і видали припис усунути виявлені порушення і припинити експлуатацію торгового павільйону. Я виявилось, він працбвав на території селища без документів.

Правоохоронці вже встановили постачальника м’ясної сировини до торгового павільйону і проводять інспекцію на підприємстві.

За оперативними даними в результаті спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію серед осіб, які вживали шаурму в смт Авангард, станом на 3 вересня постраждали 41 осіб, в тому числі 10 дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *