Кадровий голод: в Одесі мало вчителів

Бракує 600 педагогів і вихователів, – про це сьогодні, 28 серпня, під час колегії департаменту освіти та науки Одеської міськради повідомила його очільниця Олена Буйневич.

У новому навчальному році одеські навчальні заклади мають 628 вакансій, при тому, що минулого року їх було близько 600.

Звичайно директори шкіл закриють ці потреби шляхом сумісництва та збільшення навантаження, але дуже гірко, що наш профільний педагогічний виш не дає нам кадрів – більшість його випускників не бажають працювати у школах”, – заявила Олена Буйневич.

Крім того, вона повідомила, що на даний час існує дискримінація власне професії вчителя, і пріоритетним завданням департаменту є підвищення її престижу шляхом матеріальної та моральної підтримки.

Також, додала Буйневич, офіційно в одеських школах навчаються близько 5 тисяч дітей, що зареєстровані у різних районах Одеської області. За її словами, одеські школи перевантажені, і у новому навчальному сезоні 30 навчальних закладів працюватимуть у дві зміни – у минулому сезоні їх було 28.

На жаль, на нас йде постійне навантаження з населених пунктів, що розташовані поблизу Одеси – лише офіційно таких дітей 5 тисяч, хоча реальна цифра більша, адже не всі мають мужність оприлюднювати місце реєстрації”, – відзначила Олена Буйневич.

Крім того, в Одесі навчаються більше ніж 2 тисячі дітей переселенців. Найбільш завантажені школи Суворовського та Київського районів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *