Школи Кілійської ОТГ вже самостійно закуповують навчальне обладнання

За словами Кілійського міського голови Павла Бойченка, на сьогодні вже закуплено інтерактивні комплекси, дидактичний матеріал за стандартами Нової Української школи.

Проте, є й проблеми – як пояснив голова громади, раніше всі ці закупівлі здійснювалися централізовано відділом освіти, а тепер кожна школа наділена повноваженнями ці питання вирішувати самостійно.

Як показав досвід, до автономності управління навчальні заклади готові не зовсім через відсутність в кожній школі саме кваліфікованих бухгалтерів. На даний момент з цим пов’язані деякі затримки в питаннях фінансування, але проблема вирішується.

Мер запевнив, що вже до 1 вересня всі перші класи, а їх в цьому році 17, будуть обладнані згідно з вимогами. Крім того, нове обладнання отримають класи точних наук для старших школярів. Також Павло Бойченко розповів про запланований плановий об’їзд всіх шкіл для проведення аналізу їх готовності.

Відзначимо, згідно з реформою освіти, самостійність була надана школам для того, щоб навчальні заклади самі розпоряджалися отриманими на їх забезпечення коштами, оскільки керівництво навчальних закладів краще знає, чого саме їм не вистачає для роботи, а також це змусить відповідальніше підходити до економії коштів. Заощадив на непотрібному – придбав потрібне. А за відділом освіти залишається контроль ефективного використання виділених на школу грошей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *