Переваги децентралізації: Лиманська ОТГ витратить на освіту 2 млн гривень

Місцева влада обрала постачальників 25 найменувань шкільних меблів через тендер. Парти та стільці надійдуть до шкіл у селі Лиман і Трапівка не пізніше 30 вересня 2019 року.

Максимальна вартість контракту склала 906, 19 тис. гривень, – про це зазначено в матерілах Prozorro. В результаті торгів меблі закупили трохи дешевше, – 890 тис. гривень.

У переліку закупівель – шкільні парти і стільці для різних вікових груп дітей, дошки, пуфи, дитячі роздягальні, шафи, стінки, вчительські столи та книжкові полиці.

За словами директора Лиманського НВК Олександра Федорова, це суттєво покращить надання освітніх послуг школярам. Адже в більшості класів меблі не оновлювалися з часів незалежності, – якщо не рахувати минулорічного оновлення дитячих парт для першачків Нової української школи.

Ми повністю охоплюємо початкову школу новими меблями, і дуже радіємо, що наші діти нарешті зможуть користуватись якісними меблями. Зараз ще 3 тендери проходять на ноутбуки, мультимедійне обладнання, інтерактивні дошки, дидактичні матеріали для початкових класів та кабінетів природничо-математичного циклу, оргтехніку, акустичні системи”, – розповів директор Лиманського НВК.

Зазначимо, що загальна сума залишків освітньої субвенції, яку може використати Лиманська ОТГ, складає 2 млн 50 тисяч гривень.

Тоді як на увесь Татарбунарський район фінансування на освітні заклади складає 4,7 млн гривень, їх розподілять між 16 школами.

У цьому і є перевага децентралізації, об’єднання громад, – підкреслює пан Федоров. – Ми можемо зробити свою школу справжньою цукерочкою. За нами дуже пильно слідкують сусідні села, які згідно з перспективним планом, мають до нас приєднатися. Щоб не казали, мовляв, – попідмітали, поприбирали, і все, у вас нічого більш не змінилося. Насправді у нас кардинальні зміни, і у навчальних закладах в першу чергу. Ми маємо власні кошти, і можемо їх використати задля потреб дітей максимально якісно і ефективно”.

У школі села Трапівка, яка входить до Лиманської громади, так само триває кардинальне оновлення меблів. У новому навчальному році там з’являться нові дидактичні матеріали  для кабінетів біології, географії, математики, фізики, мікроскопи та хімічні реактиви для кабінетів хімії та біології.

Нагадаємо, згідно з перспективним планом, до Лиманської сільської ОТГ можуть приєднатися села Приморське, Рибальське, Вишневе і Кочкувате.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *