Негода завдала Одеській області збитків на 23 млн гривень

В Одеській області через зливу, що пройшла на початку серпня, Білгород-Дністровському району завдано збитків на 23 млн гривень.

В Одеській обласній державній адміністрації про це повідомили 19 серпня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської обласної державної адміністрації. Як пояснили в ОДА, на нараді розглядалося питання щодо ситуації, яка склалася на території Білгород-Дністровського району в результаті погіршення погодних умов, що мали місце 3-4 серпня. Як зазначається, попередня сума збитку орієнтовно оцінена сільськими радами в 23 млн грн і зараз проводиться відповідна обробка документів.

«Головам сільських рад і ОТГ доручено опрацювати питання виділення коштів з місцевих бюджетів і коштів, що надходять від їх перевиконання, після чого звернутися з відповідним фінансовим запитом до обласної державної адміністрації», – сказано в повідомленні.

Також зазначається, що питання щодо недопущення руйнування конструкцій і елементів Аккерманській фортеці, пошкодженої зливою, опрацьовується експертною групою. За результатами обробки буде направлено звернення Одеській обласній раді про виділення коштів для проведення необхідних робіт по певній кошторисної вартості.

Нагалаємо, загалом у Білгород-Дністровському районі Одеської області 3-4 серпня випала 4-місячна норма опадів. Через зливу і поривів вітру до 25 м / с багато населених пунктів району залишилися без електрики, мало місце підтоплення житлових будинків і будівель соціальної сфери. У селі Молога загинув житель міста Білгород-Дністровський, який став жертвою селевого потоку, спровокованого опадами. Також в результаті негоди пошкоджено Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця, яка є історико-архітектурною пам’яткою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *