Любашівка хоче стати укрупненим центром Одещини

Громадська рада Любашівського району виступила з критикою проекту центральної влади про формування чотирьох районів в Одеській області з центрами в Ізмаїлі, Одесі, Білгороді-Дністровському та Подільську.

Тому за активної участі громадських рад Миколаївського, Ширяївського, Ананьївського, Любашівського та Савранського районів тут планують створити відповідну робочу групу і підготувати до Уряду спільне звернення про необхідність утворення на базі цих районів єдиного з центром в Любашівці.

Вони мотивують це тим, що Любашівка розташована на трасі Е-95 Київ – Одеса і має стратегічне значення для економічного розвитку. Крім того, на їхню думку, район займає вигідне місце в плані надання населенню різних адміністративних послуг і дає можливість іншим сусіднім районам об’єднатись навколо нього.

Децентралізація в Україні виходить на завершальний етап, – зазначив у своєму виступі голова Любашівської районної державної адміністрації Віталій Лабуш. –Так, в Одеській області, станом на 29 травня вже сформовано 31 об’єднану територіальну громаду. І тому, логічним наступним кроком стає необхідність формування нового адміністративно-територіального устрою з неминучим укрупненням районів. Фахівці Мінрегіону пропонують різні моделі розподілу Одеської області на чотири або вісім районів, центри розміщення районів теж різняться (що стосується Любашівщини, то з центром в Подільску або Балті). Любашівський район займає найвигідніше місце в плані надання населенню різноманітних адміністративних послуг, що дає можливість іншим сусіднім районам об’єднатись навколо нього”.

Нагадаємо, у 2018 році районний центр Любашівка став адміністративним центром об’єднаної громади (ОТГ), приєднавши до свого складу три сусідні сільські ради.

Авторка – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *