Вкрадені голоси: кандидат в депутати з Татарбунар поскаржився на фальсифікації з боку ОВК

30 липня Петро Рибін, кандидат в народні депутати по 141 округу (Татарбунарський, Кілійський, Білгород-Дністровський райони) опублікував на своїй сторінці у Фейсбук відеозвернення, в якому звинуватив окружну виборчу комісію (ОВК) № 141 у м. Татарбунари у масштабних фальсифікаціях.

На цьому документі – проміжний результат. Коли було опрацьовано 80% протоколів, і цифра проти мого прізвища кількість голосів – в 3 рази більша, ніж в кінцевому протоколі. Зрозуміло, що при опрацюванні 100% цифра відсотків повинна була б тільки збільшуватися. Але чомусь в кінцевому протоколі вона дуже різко зменшилась. Зменшилась втричі, розумієте?”, – демонструє документи пан Рибін.

Кандидат в депутати стверджує: крадіжка голосів відбулася не тільки в нього, а й в більшості кандидатів, що балотувалися до Верховної Ради по 141 виборчому округу.

В ніч голосування це все було переписано. Як відбулася ця фальсифікація? Вона була підготована. По-перше, були замінені майже всі члени виборчої комісії окружної. За дві доби до виборів були введені зовсім інші люди, мета яких була зробить фальсифікацію цих виборів, і вони це зробили. Спочатку вони затягли процес підрахунку людей до неймовірного: вони виснажили людей, членів комісії за дві доби, і тоді ці протоколи пішли на “доопрацювання” так зване. І тут почалося саме головне. Ці протоколи доопрацьовували-доопрацьовували, виводили на той результат, який був потрібен. Але й цього не вистачило. Тому вже під самий кінець що вони зробили, – вони через систему комп’ютерну, яка задіяна в цьому процесі технічно – одноразово змінили результат виборів”, – розповів Петро Рибін.

рибін

За офіційними результатами, оголошеними ЦВК, на 141 виборчому окрузі переміг канддат від партії “Слуга Народу” Олександр Ткаченко, який набрав 24287  голосів виборців, що складає 36,83%.

На думку Петра Рибіна, це нечесний результат. Підозрює: у фальсифікаціях задіяні “місцеві феодали”, які зробили “подарунок президенту”. На його думку, “без голови окружної комісії, секретаря, оператора комп’ютера це не могло б відбутися“.

Петро Рибін вже звернувся з заявою про порушення свої прав до поліції.

Нагадаємо, трохи раніше в мережі з’явилися світлини з ОВК в м. Татарбунари,  На фото люди стоять у черзі з протоколами в руках, тоді як ці документи суворої звітності мають бути запаковані разом з усіма паперами у спеціальні мішки.

ОВК

 

овкОВК

Авторка – Оксана Піднебесна

Фото – Вікторія Алєксєєнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *